ANA SAYFA

ÜRÜNLER

SATIŞ

DESTEK

BAĞLAMA KURSU

S.S. SORULAR

TÜRKÜLER

 

 

Bağlama Bilgileri

Nota Bilgileri

Bağlama Dersleri

Bağlama kursu almadan önce nelere dikkat edilmeli?

  • İlk olarak, özel baglama dersi almanız daha faydalı olacaktır. Özel ders alarak, eğitmen ile eksiklerinizi ve hatalarınızı daha kolay çözebilirsiniz. Gruplar halinde ders aldiginiz zaman, eğitmen öğrencilerle tek tek ilgilenemez, dolayısıyla daha çok dikkat etmelesiniz ve bağlama öğrenme süreci daha çok sürebilir.
  • Derslere başlamadan önce, eğitmen ile detayları daha önceden belirtmenizde fayda var.

Bağlama kursunda genel olarak bağlamanın tanımı ve tutuş şekli ile başlanır. İlerideki derslerde, nota bilgileri (nota okuma, ritim, vb.) verilir. Daha sonraki süreçlerde bağlamada hangi parmak ile hangi perdeye basacağınızı ve sağ el ile ritim (nota değerleri) öğretilir. Bu bilgilere sahip olduktan sonra, nota okuyarak bağlamada uygulaması öğretilecektir. Bağlama egzersizleri ve basit türküler ile başlayarak adım adım bağlama çalmayı öğreneceksiniz.

Bağlama çalmayı profesyonel bir şekilde uygulamak istiyorsanız, müzik konservatuarında diploma alabilirsiniz:

http://konservatuvar.istanbul.edu.tr/tr/index.asp

 

Dershane veya kursa gitme imkanı olmayan öğrenciler bilgisayar üzerinde bağlama çalmayı öğrenebilir:

http://www.virtualbaglama.com

 

Bağlama notaları, bağlama videoları,  online bağlama dersleri ve saz kursu ile birçok bilgiler:

http://www.sazkursu.com/forum

 

Türkü notaları ve türkü sözleri:

http://www.turkudostlari.net

http://www.turkuler.com

Aşağıdaki bağlantılarda farklı şehirlerde bağlama kursu ile ilgili siteler bulabilirsiniz:

Bağlama Kursu İstanbul:

http://www.asmmuzikkursu.com

http://www.erdalerzincan.com.tr

http://www.sahinaydin.com

 

Bağlama Kursu Ankara:

http://www.musaeroglumuzikkurslari.com

http://www.ihsanozturk.com

http://www.zeynelsonmez.com

 

Bağlama Kursu İzmir:

http://www.muratsincer.com

 

Bağlama Kursu Viyana:

http://www.sazkursu.com

Telif hakkı © 2013 VirtualBağlama. Tüm hakları saklıdır.